House V / UAU Collectiv

first_imgCopyHouses•Genk, Belgium House V / UAU CollectivSave this projectSaveHouse V / UAU Collectiv Projects CopyAbout this officeUAU CollectivOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesGenkBelgiumPublished on April 06, 2019Cite: “House V / UAU Collectiv” 05 Apr 2019. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodPanel Façade SystemRailing / BalustradesMitrexIntegrated Photovoltaic Railing – BIPV RailingMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic BrassHanging LampsVibiaHanging Lamp – VOLConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMSkylightsLAMILUXGlass Skylight FE PassivhausPorcelain StonewareCosentinoSurfaces – Dekton® Chromica CollectionBricksFeldhaus KlinkerThin Bricks – ClassicGlassDip-TechDigital Ceramic Printing for Interior DesignWoodStructureCraftEngineering – FootbridgesAluminium CompositesCymat Technologies Ltd.Bundang Doosan Tower – Alusion™ Stabilized Aluminum FoamTable LampsRoss GardamDesk Lamp – OraMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Belgium Save this picture!© Philippe van GeloovenRecommended ProductsDoorsLonghiDoor – HeadlineWindowsOTTOSTUMM | MOGSWindow Systems – BronzoFinestra B40WindowsFAKRORoof Windows – FPP-V preSelect MAXDoorsECLISSESliding Pocket Door – ECLISSE LuceText description provided by the architects. The sloping terrain gave rise to a concept with a volume effect that responds to it. The base volume of the building is fully conceived around a central patio. It was shifted across different levels to create interesting outside areas. At the street side, the home is designed seemingly closed in order to preserve maximum privacy. The living areas open from inside to the patio, which ensures a maximum openness and an agreeable living quality with a lot of daylight.Save this picture!© Philippe van GeloovenSave this picture!Ground Floor PlanSave this picture!© Philippe van GeloovenOnly the office area is fully oriented to the street side in order to still exercise sufficient social control. Therefore, the right corner in the facade is fully glassed. At the rear façade, the ground floor is fully opened towards the garden and hence brings the living areas in contact with the garden side, because of which the boundaries between inside and outside appear to become blurred. The awning and the roofed terrace only intensify this idea.Save this picture!© Philippe van GeloovenThe night area is located on the upper floor. In order to preserve privacy on the street side, the facade is provided fully closed. The master bedroom is directed to the patio that provides a view on the ground floor, the children’s rooms are directed to the garden side. In the cellar, sufficient daylight is brought inside by including a patio at the left side. Because of this, a couple of living areas can be housed in the ‘living’ cellar. From the patio, there is direct access to the roofed terrace and the garden via an outside staircase.Save this picture!© Philippe van GeloovenProject gallerySee allShow lessYiyuan Service Centre for the Elderly / Beijing Tianhua Northern Architectural DesignSelected ProjectsTea Garden / Atelier JianSelected Projects Share House V / UAU Collectiv Photographs:  Philippe van Gelooven Save this picture!© Philippe van Gelooven+ 22Curated by Paula Pintos Share Photographs “COPY” “COPY”center_img Year:  ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/914414/house-v-uau-collectiv Clipboard Massimo Pignanelli, Elfi Eerdekens Houses Lead Architects: Architects: UAU Collectiv Area Area of this architecture project 2018 ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/914414/house-v-uau-collectiv Clipboard ArchDaily Area:  470 m² Year Completion year of this architecture project last_img read more